Eerste blogbericht

Dit is de samenvatting van het bericht.

Dag lezer,

Welkom op mijn blog waarin afscheid, verlies en rouw centraal zullen staan. ‘Geen nesten in mijn haar’ vindt zijn oorsprong in het Chinese gezegde ‘Je kunt niet voorkomen dat de vogels van verdriet komen overvliegen, maar wel dat ze nesten maken in je haar.

Verdriet hoort net zoals de dood bij het leven. Je kan maar verdriet hebben om iemand als je hem/haar graag hebt gezien. Hoe meer je van iemand houdt, hoe groter het verdriet als deze er niet meer is. Mensen vragen me vaak wanneer het verdriet zal stoppen. Hierop laat ik hen twee muntstukken zien: een klein en een groot. Ik vraag hen welk van de twee ze kiezen voor verdriet, waarop de meesten de kleine munt kiezen. Daarna draai ik dezelfde twee munten om en zeg hen dat de achterkant van de munten symbool staat voor de mate waarin men de overledene graag heeft gezien. Opnieuw stel ik de vraag welke ze munt nu kiezen: iedereen kiest de grote. Op dit moment beseffen ze dat wanneer je voor de grote munt ‘graag zien’ kiest, de grote munt van verdriet de andere kant is.

Met deze blog wens ik je als lezer steun te bieden wanneer je voor een naderend afscheid staat, recent of langere tijd geleden geconfronteerd bent geweest met een verlieservaring of wanneer je iemand uit je omgeving wil bijstaan in één van deze (naderende) verlieservaringen.

Doorheen de jaren heb ik mij als psychotherapeut gespecialiseerd in traumatische- en verlieservaringen bij kinderen, jongeren en volwassenen. Vanuit deze ervaringen geef ik je graag inhoudelijke kaders mee, creatieve manieren om met kinderen en jongeren te communiceren alsook tips met betrekking tot wat je zelf kan doen. Voel je vrij om getuigenissen na te laten of te mailen waardoor anderen hier ook steun en herkenning in kunnen vinden.

Wanneer ik het internet afschuim op zoek naar allerhande bestaande initiatieven rond rouw- en verliesverwerking merk ik al snel dat er zoveel prachtige projecten, vzw’s, zelfhulpgroepen enz. bestaan. Ook hier wens ik je als lezer kennis mee te laten maken door deze organisaties zelf in de pen te laten kruipen en een stuk over hun werk op mijn blog te plaatsen. Maak je zelf deel uit van een initiatief dat je graag in de aandacht brengt of ken je iemand die dit zou willen doen, neem dan zeker contact met me op via liesscaut@gmail.com.

 

bericht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: